Fertilizarea in vitro

Fertilizarea in vitro

Începând din data de 22.02.2020, Centrul de diagnostic și tratament al infertilității Calla a primit toate avizele necesare pentru realizarea tratamentelor de fertilizare in vitro (FIV), unice în Nord Vestul României și printre puținele din țară.

Infertilitatea nu este o afecțiune de dată recentă, există numeroase referințe despre ea încă din antichitate. Însă, de la remediile pin rugăciuni sau băi termale și până la nașterea primului copil prin fertilizare in vitro, în 27 iulie 1978, au trecut secole.

Printre cauzele sterilității la femei se numără dezechilibrele hormonale, care pot influența negativ maturizarea ovulelor, ovulația, dezvoltarea mucoasei uterine și a corpului luteal, dar și scăderea fertilității după 40 de ani sau dereglari ale sistemului imunitar.

Cea mai întâlnită dereglare a fertilității la bărbat este producția defectuoasă morfologic și motilitatea spermei, din variate cauze hormonale, infecții sau a stilului de viață dezordonat cu abuzuri alimentare, alcool și tutun.

Investigarea și tratamentul infertilității cuplului reprezintă azi o specialitate aparte - medicina reproducerii umane asistate, a cărei dezvoltare a permis nașterea a peste 8 milioane de copii prin FIV în ultimii 40 de ani. În prezent, medicina reproductivă este organizată în centre acreditate a căror activitate este înregistrată în registre regionale ceea ce permite evaluarea unitară a procedurilor folosite și a rezultatelor obținute. Pe baza acestor date se știe că în Europa cea mai activă țară în domeniul reproducerii asistate este Spania, iar rata sarcinilor raportată la numărul de embriotransferuri cumulat pentru FIV și ICSI este de 36%, iar pentru donarea de ovule ajunge la 50% datorită dezvoltării tehnologiilor de vitrificare a embrionilor si ovulelor. Rata sarcinilor multiple este în scădere în Europa fiind în jur de 14% și este în creștere de la 11 la 38% embriotransferul unic.

În România, de la prima clinica de fertilizare in vitro înființată la Timișoara în 1995 de Academician Profesor Doctor Ion Munteanu și prima procedură ICSI practicată la Medsana în 1997, reproducerea asistată s-a dezvoltat ajungând în prezent la câteva clinici acreditate cu rate de succes a procedurilor asemănătoare centrelor FIV europene.

Centrul de diagnostic și tratament al infertilității Calla Oradea se alătură unităților acreditate în tratamente FIV și prin intermediul specialiștilor săi își dorește să ajute cât mai multe cupluri din țară și din străinătate să devină părinți.

Fertilizarea in vitro este un termen foarte larg care are ca și scop prelucrarea în laborator a gameților masculini și feminini, în funcție de caracteristici specifice ale celulei, selecția gametilor superior morfologic și fiziologic, fertilizarea ovocitelor prin tehnici FIV standard în care gameții masculini și feminini prelucrați în prealalbil se pun în contact pentru a realiza fertilizarea, și o altă tehnică prin care se alege un singur gamet masculin care se introduce în ovocit, metodă care se realizează cu ajutorul unui micromanipulator.

Studiază tarifele noastre.

Tarife